Themasessies

De themasessies zijn onderverdeeld in verschillende thema’s. Visie, persoonlijk leiderschap, strategie en tools. Kijk van welk thema jij meer zou willen leren en schrijf je in voor een bijpassende sessie.

Visie (V)

Wat zijn de dynamieken die de toekomst bepalen: Waar bevinden zich de kansen en uitdagingen in een wereld die steeds complexer wordt?

Persoonlijk leiderschap (PL)

Impact starts with you. Wat kunnen we leren van de koplopers? De waardevolle lessen van de leiders die midden in de transities zitten.

Strategie (S)

Daar staan ze dan, de ESG ambities van 2030. En nu? Over de strategieën die ons in staat stellen om deze daadwerkelijk te realiseren.

Tools (T)

Hoe ga ik aan de slag? Concrete tips, modellen en handvatten om te starten, te versnellen of volgende stappen te zetten.

Ronde 1 – 12:00 – 12:45

Frame 35

V1. TU Eindhoven – ZEM

De organisatie van de toekomst is netto positief
ZEM staat voor Zero Emission Mobility: mobiliteit waarbij er meer emissies uit de lucht worden gehaald dan uitgestoten. Leer van een bedrijf dat op alle fronten netto positiviteit nastreeft. Louise vertelt je over de visie van ZEM en de wijze waarop ZEM zich organiseert.

Louise de Laat
CEO ZEM

Logo siteTekengebied 1 kopie 2

V2. Impact Centre Erasmus

Van impact meten naar impact denken
Het meten van impact is inmiddels een bekend begrip. De toekomst vraagt echter om een volgende stap: impact denken. Krijg nieuwe inzichten in de impact die je bedrijf kan maken en maak je economische, maatschappelijke en ecologische ambities waar.

Prof. Dr. Karen Maas
Academisch Directeur Impact Centre Erasmus

Logo siteTekengebied 1 kopie 8

V3. Grant Thornton

Biodiversiteit – het nieuwe carbon
De impact en risico’s van het verlies van biodiversiteit is nog een black box voor veel bedrijven, terwijl het significante consequenties kan hebben voor de bedrijfscontinuïteit. Ook wordt er vanuit de wetgever en internationale standaarden steeds meer verwacht.

We bespreken hoe bedrijven zich concreet kunnen voorbereiden op “het nieuwe carbon” aan de hand van instructieve casussen, waaronder bijvoorbeeld katoen.

Esther Wolfs
Partner duurzaamheidsadvies

Stijn Schep
Senior Manager & milieueconoom

Logo siteTekengebied 1 kopie 6

PL1. Climate Neutral Group

De regels van het spel bij het communiceren van duurzaamheid
In een tijdperk waarin ‘greenwashing’ of ‘greenhushing’ lijkt te domineren, legt deze sessie de spelregels uit hoe je eerlijk én trots kunt communiceren over duurzaamheid. Het gaat over de durf om je kwetsbaar te tonen. Van een live klantencasus leer je hoe je dit kunt doen.

Arjen Struijk
Commercial & Global Impact Director

Frame 36 1

PL2. Peel Positief

Impact met stakeholders
De Peel regio is 100% circulair, 100% inclusief en heeft 0% emissies in 2033. Kan dat? Leer hoe zij het gedachtengoed van Paul Polman toepast en met koplopers van bedrijfsleven, bewoners, jeugd, onderwijs en lokale overheid werken aan deze enorme transformatie.

Peter de Witte
Initiatiefnemer Peel Positief

Eva Nijeboer
Initiatiefnemer Peel Positief

Naamloos 2 Tekengebied 1 kopie 9

PL3. ClimatePartner

De klimaatstrategie voor iedereen; hoe je binnen retail de keten mee aan boord krijgt
We gaan in gesprek met A.S. Watson Health & Beauty Benelux (Kruidvat, Trekpleister en Prijsmepper) over hun duurzaamheidsaanpak en visie om de milieu-impact te verlagen. Je hoort over hun successen en ervaringen, het werken met Science Based Targets maar ook hoe je leveranciers meekrijgt in de klimaatstrategie en transitie.

Rogier Savelsberg
Commercial Sustainability Manager

Leendert van Bergeijk
MVO Manager A.S. Watson Health & Beauty Benelux

Ronde 2 – 13:45 – 14:30

Logo siteTekengebied 1 kopie 8

V4. Grant Thornton

Aanstaande Europese wetgeving: van compliancy naar koploper
Er is significante nieuwe Europese wetgeving op het gebied van duurzaamheid op komst. Hoe ontwikkelt het landschap zich, wat houdt dat in voor je organisatie en welke stappen moet je zetten om je hierop voor te bereiden? Laat de wetgeving voor je werken!

Annemieke Bos
Senior Manager

Laura van Gestel
Directeur Corporate Social Responsibility VodafoneZiggo

Logo siteTekengebied 1 kopie 6

PL4. Climate Neutral Group

Ondernemer in dit decisive decade: 5 lessen voor persoonlijk leiderschap
Het is cruciaal dat we meer ondernemers met durf en visie krijgen om onze impact op het klimaat te verkleinen. René reikt je 5 lessen aan waarmee je een echte duurzame leider wordt en de transitie naar net zero helpt te versnellen; een inspiratiebron voor anderen.

René Toet
Managing Director en oprichter van Climate Neutral Group

Naamloos 2 Tekengebied 1 kopie 5

T1. Nexio Projects

Hoe gaan we van kennis over tot actie? Met Yusen Logistics
Hoe ziet de sustainable journey van een van de grootste logistieke bedrijven eruit? Jan verteld over de uitdagingen en perspectieven op duurzaamheidsvlak. In deze sessie leer je hoe van rapportages en omzet-analyses over te gaan naar keuzes met impact. We gaan dieper in op hoe Yusen Logistics ondanks blokkades zoals budget en verschillende denkrichtingen is overgegaan tot actie.

Jan Kommers
BPM & Process innovation manager, Yusen Logistics

Marc Roodhuyzen de Vries
Directeur Nexio Projects

Logo siteTekengebied 1 kopie 12

T2. SDG Nederland

Zonder sociale duurzaamheid geen groene planeet
Netto positief betekent ook sociale duurzaamheid. Deze sessie gaat over de noodzaak voor aandacht voor sociale duurzaamheid voor het behalen van de gehele SDG agenda. Je ontvangt concrete tips om zelf met de sociale SDG’s aan de slag te gaan in je organisatie.

Judith Maas
directeur SDG Nederland

Sandra Pellegrom
Nationaal SDG Coördinator

Joline Heusinkveld
Programmamanager financiën

Bilal Taner
Strategisch adviseur

Logo siteTekengebied 1 kopie 4

S1. Climate Impact Partners

Paneldiscussie: Barrières overwinnen voor klimaatactie
37% van de Fortune 500-bedrijven heeft geen significante klimaattoezeggingen gedaan. Wat hebben bedrijven nodig voor ambitieuze klimaatactie? In een paneldiscussie met vertegenwoordigers uit diverse sectoren bespreken we barrières en strategieën om deze te overwinnen.

Frederieke Barber
Senior Manager Client Solution

Arjan de Draaijer
Deloitte

Charlotte Extercatte
100 Months to Change

Logo siteTekengebied 1 kopie 10

S2. Kirkman Company

Impactmanagement in de praktijk
Het managen van impact wordt een steeds strategischer onderwerp voor organisaties, maar het is niet eenvoudig. Hoe maken organisaties de stap van impact denken naar impact doen? Er zijn dilemma’s, kansen en barrières. We bespreken deze aan de hand van praktijkvoorbeelden van o.a. Croonwolter&dros, de Maatschappelijke Alliantie en Stichting Circuloco.

Amber Bleeker
Impact Consultant

Wouter van Twillert
Practice leader Sustainable Business Kirkman Company

Ronde 3 – 14:35 – 15:20

Naamloos 2 Tekengebied 1 kopie 5

T3. Nexio Projects

Barrières overwinnen voor klimaatactie met EW Facility Services
EW Facilities gaat verder dan alleen schoonmaak! Hoe maak je het verschil maakt binnen de schoonmaakbranche? Sociale duurzaamheid en het milieu staan bij iedere keuze voorop. Waar EW Facilities hét voorbeeld is van een divers bedrijf qua man-vrouw verhouding en nationaliteiten, was er op het gebied van klimaat veel te behalen. Jeannot vertelt over: de leermomenten in het kiezen van emissiefactoren, het meten van Scope 3 en het identificeren van hotspots.

Jeannot Peijen
EW Facility

Marc Roodhuyzen de Vries
Directeur Nexio Projects

Naamloos 2 Tekengebied 1 kopie 14

T4. UN Global Compact Network Netherlands

Ontdek de corporate Net-Zero standaard van de VN
Wil je ontdekken hoe je doelstellingen zet die bijdragen aan het limiteren van klimaatopwarming tot 1,5 graden? En hoe de Net-Zero Standard een op wetenschap gebaseerde definitie biedt voor net-zero? Je leert hoe je korte- en lange termijn emissiereductie doelstellingen in lijn brengt met klimaatwetenschap.

Marco Swan
Senior Program Manager

Jasper Roosendaal
Sustainability Consultant van Royal HaskoningDHV

Logo siteTekengebied 1 kopie 13

S3. B Lab Benelux

De B Corp beweging – van theorie naar praktijk
Wat is de essentie van B Corp en wat drijft de B Corp-beweging? Koninklijke Auping en Swapfiets geven je een kijkje achter de schermen van toonaangevende B Corp bedrijven. Wat is de impact geweest van de B Corp certificering op deze bedrijven?

Daan van Apeldoorn
B Corp Impact & Engagement Lead van B Lab

Saskia Rotshuizen
Sr. Growth & Certification Manager van B Lab

Mark Groot Wassink
Director Sustainability & Innovation van Auping

Robin Foolen
Lead Sustainability & Innovation van Secrid

Leontine Gast
Managing Director van The Terrace

Logo siteTekengebied 1 kopie 11

S4. Baker Tilly

Purpose to action – Hoe bouw je een strategie?
Het doel: een klimaatneutrale samenleving met oog voor de gezondheid en welzijn van de mens. Hoe kan jouw organisatie hieraan bijdragen? Je krijgt inzicht in het vormgeven van een strategie en roadmap to net zero, passend bij het DNA van jouw organisatie. Spoiler: het begint bij je purpose.

Lucy Lau
Director Sustainability Advisory

Logo siteTekengebied 1 kopie 7

S5. 2BHonest

De duurzaamheidsdoelstellingen staan, maar dan?
Hoe vertaal je jouw ESG strategie in een concreet actieplan voor alle afdelingen en maak je jouw beloften waar? Hoe zet je je medewerkers in hun kracht vanuit hun persoonlijke rol en passie? 2BHonest in gesprek met Vermaat – dé specialist in toonaangevende horeca op maat – over hoe zij dat aanpakken.

Didi Hoezen
Managing Director 2BHonest

Daan Reith
Consultant 2BHonest

Joyce Winnubst
Director/ General Counsel bij Vermaat

Naamloos 2 Tekengebied 1 kopie 9

S6. ClimatePartner

Aanjagers van duurzame transitie; reductie en CO2-compensatie  
Voor veel bedrijven begint de weg naar net zero met reduceren. In deze prikkelende sessie word je verrast door hoe reductie en compensatie elkaar niet uitsluiten, maar juist versterken. Je krijgt de juiste inzichten hoe je tot activatie komt om duurzame transitie op alle fronten voor elkaar te krijgen en je in de buurt komt van de mondiaal afgesproken klimaatdoelen.

Robert Viertelhauzen
Managing Director Benelux

Adriaan Korthuis
Co-Founder/Managing Partner bij Climate Focus