Ochtend


9:30 - Opening

Ralph e1709049054828

9:40 - Opening door Ralph Zebregs (founder Purpose Day)

WhatsApp Image 2023 11 22 at 12.41.19

9:50 - Katie Janssen - Agenda 2029

Katie deelt haar ervaringen van hoe je je visie tot beweging maakt.

1578225543904

10:15 - Rutger Bregman - Meer Impact met meer Morele Ambitie

Rutger daagt ons uit om hoger te mikken met onze purpose ambities.

11:00 - Koffie pauze en bezoek aan Purpose Fair

TBA 1

11:30 Wim Vermeulen, BubkaGeloofwaardig wereldverbeteren: Wim is auteur, documentairemaker, onderzoeker, spreker en communicatiestrateeg bij Bubka in België. In 2023 werd zijn werk erkend door de markteingindustrie door het winnen van de Silver Marketing Leadership Award. Wim analyseert in zijn sessie de uitdaging van geloofwaardigheid in duurzaamheidscampagnes en onthult vijf sleutelfactoren die succesvolle initiatieven onderscheiden, terwijl hij de valkuilen van greenwashing blootlegt.

12:00 - Themasessies ronde 1

12:00 – Track Raising the bar
Anneloes Smitsman – “De storm ben jij!”: Anneloes is futurist, ondernemer, systeemwetenschapper, bestsellerauteur, keynote spreker en bekroond pionier op het gebied van menselijke ontwikkeling. Ze verkent tijdens haar sessie “the perfect storm” als een metafoor voor onze turbulente tijd, onthullend hoe wijzelf de storm zijn en de transformatie die mogelijk is als we vastgeroeste denkwijzen loslaten. Ze deelt inzichten in persoonlijk leiderschap binnen de context van groeiende complexiteit en onzekerheid.

 

12:00 – Track Building A Purpose Army
Ellen Waenink – Circling Europe

Ellen is senior leader bij Circling Europe. Deze organisatie bevordert wereldwijd eerlijke, compassievolle communicatie voor diepgaande transformatie en meer verbinding.

Purposeful leiderschap gaat verder dan zelfbewustzijn; het draait om het bevorderen van betekenisvolle relaties en het doorzien van de dynamiek in interacties. In deze sessie ontdek je hoe jij jouw purpose belichaamt en leer je welke impact je op anderen hebt. Ontwikkel je relationele intelligentie en landt dieper in jouw authentieke leiderschap. Na deze sessie ga je dieper verbonden met jezelf de dag in, klaar om je meer te openen naar anderen.

 

12:00 – Track Building a purpose army
Volkert Engelsman – Het bouwen van Purpose Coalities als kern van een succesvolle impact strategie: Volkert is een visionaire pionier in de biologische landbouw. Als oprichter van Eosta heeft hij de biologische voedselmarkt getransformeerd door zich in te zetten voor transparantie, eerlijke handel en het verminderen van voedselverspilling. in zijn talk vertelt Volkert waarom het belangrijk is om coalities te vormen met externe partijen. Hij vertelt hoe hij Julia Robberts, Desmond Tutu en de Dalai Lama zo ver heeft gekregen om hem te ondersteunen bij zijn missie. Maar ook aan welke condities een dergelijk initiatief dient te voldoen om een positieve impact te genereren.

 

12:00 – Track Strategy
Alijd van Doorn – De Purpose-reis van Heembouw: Alijd is directeur bij Heembouw kantoren, al drie jaar op rij de beste werkgever in de infra & bouw. Heembouw kantoren kantoren creëert werkomgevingen met een positieve impact op mens, organisatie en omgeving. Duik in deze sessie in Heembouw’s reis naar een authentieke purpose, waar Alijd illustreert hoe een diepgewortelde missie zelfs in de meest concurrerende markten kan floreren. Met concrete voorbeelden toont zij aan hoe integrale bedrijfsvoering met een gedeelde visie leidt tot meetbare impact en bedrijfssucces.

 

12:00 – Track Strategy
Sijtje de Leeuw en Quirin Niessen – CSRD Implementatie, hoe van de nood een deugd te maken: Sijtje en Quirin zijn beiden werkzaam bij Kyden (voorheen: Kirkman Company). Een bureau dat al ruim 10 jaar organisaties helpt te verduurzamen. In hun sessie ontrafelen ze de strategische keuzes achter CSRD-implementatie, van personeelsmotivatie tot het managen van ESG-data, tot het voeren van een effectieve stakeholderdialoog met beperkte middelen, compleet met praktijkvoorbeelden van klantoplossingen.

 

12:00 – Track AI as a Force for Good
Tobias Bandel – Natuur heeft een betere bank nodig: Tobias is co-founder van de Landbanking group. In Tobias zijn talk zal hij vertellen hoe je van A.I. een force for good maakt. Waar nu boeren die goed voor de vruchtbaarheid en kwaliteit van hun land zorgen, en dus goed doen voor de aarde, genoodzaakt zijn deze kosten door te vertalen naar een hogere kostprijs voor hun gewassen, heeft de Landbanking Group dit dilemma weten te doorbreken met hun nieuwe revolutionaire platform “Landler”.

Middag


12:40 - Netwerklunch

5656926406 6af3c36ff4 b uai

13:40 - Bas Verhart - Transformatie leiden met AI

Bas geeft je een kompas om de revolutie die AI heet te navigeren.

1681811870886

14:05 - Christian Kromme - AI als een Force for Good

Christian geeft inzicht in hoe we met AI meer winst en waarde kunnen creëren met onze bedrijven.

14:30 - Themasessies ronde 2

14:30 – Track Raising the bar
Andries Vlot – Mens- en klimaat-vriendelijk ondernemen, een kwestie van doen – Andries is eigenaar van TGN Groen, het meest duurzame transportbedrijf van Nederland. Ze hebben een gasloos distributiecentrum en zijn klaar voor 100% elektrisch vervoer. In deze sessie zal een interview met Andries plaatsvinden waarin je een inkijkje krijgt in hoe deze bijzondere purpose gedreven pionier denkt en handelt. Daarnaast geeft hij je tips hoe purpose en profit kan verbinden in je bedrijfsvoering.

 

14:30 – Track Strategy
Jordy van Osch en Simon Rombouts – Het verhaal van de omdenker en de practivist: Jordy en Simon zijn de founders van Chainable, de gamechanger in de keukenbranche met hun revolutionaire circulaire keuken concept waar ze al meerdere prijzen voor hebben gewonnen. Ervaar in deze sessie het inspirerende verhaal van een baanbrekend bedrijf dat klein begon maar groot droomde, met een strategie die de hele industrie opschudt en toont dat formaat niet de kracht van impact bepaalt.

 

14:30 – Track Strategie
Roland Pluut – Hoe je een purpose bedrijf opzet in een gevestigde industrie: Roland was voorheen hoofdredacteur van The Optimist en is founder van Solinatra: fabrikant van het echt duurzame alternatief voor single use plastic. Luister in zijn sessie naar zijn verhaal over hoe hij met zijn ‘plant based’ alternatief voor plastic de industrie uitdaagt. Zijn verhaal gaat over groot denken, het overwinnen van weerstand en het geloof in je purpose. Hij inspireert je om groter te denken en niet op te geven bij tegenslag.

 

14:30 – Track AI as a force for good
Sylvie van den Meerendonk en Randy Hereman – Purpose Pilot: de driver van meer engagement: Sylvie is co-founder van Generous Mountain. Als purpose coach en consultant helpt ze bedrijven meer positieve impact te maken. Randy is founder van Synergy AI. Samen bouwden ze een AI tool om medewerkers van je organisatie meer engaged en impactvol te maken in hun huidige werk. Ze presenteren in deze sessie hun tool en delen hun pioniersreis in de ontwikkeling ervan. Kom de Purpose Pilot zelf testen, top engagement gegarandeerd!

 

14:30 – Breathing/sound workshop
Mark Kulsdom
– stilte in de storm: Mark is een gedreven activist en ondernemer die zich inzet voor een plantaardige revolutie door middel van zijn bedrijf The Dutch Weed Burger. Zijn inspanningen hebben bijgedragen aan een groeiend bewustzijn over de impact van voeding op het milieu en de gezondheid. Mark verzorgt een breathing/sound workshop om ruimte te maken voor wat je allemaal aan verhalen, inspiratie en ontmoetingen tot je hebben genomen tot op dat moment van de dag. Het gaat over verstilling en verdieping om door de ruis der dingen tot je eigen purpose te komen.

 

14:30 – Track Strategie
Raphael Nouwen en Dorieke Looije – De nieuwe economie is dichterbij dan je denkt: 
Raphael is founder van Untapped Talents. Dit is een recruitmentbureau voor getalenteerde kandidaten met een vluchtelingenachtergrond. Dorieke is manager social return van Vermaat. Een familiebedrijf dat met haar catering activiteiten verantwoordelijkheid neemt voor een toekomstbestendige wereld. In hun sessie vertellen ze over de samenwerking tussen Untapped Talents en Vermaat. Leer hoe partijen samen kunnen optrekken, met behoud van hun eigen context en businessmodel, elkaar vinden in een hoger doel en bereid zijn ‘the extra mile’ te gaan om een betere wereld mogelijk te maken. Hoe creëer je deze win – win situatie? Wat is daarvoor nodig?

15:10 - Pauze en bezoek aan Purpose Fair

15:30 - Themasessies ronde 3

15:30 – Track Raising the Bar
The Present – een ondernemerscollectief dat van sociaal ondernemen graag normaal ondernemen maakt, is vertegenwoordigd met maar liefst vijf ondernemers on stage. Onder leiding van Suzanne Ekel, nemen Darine El Houfi, Xander Slager, Jayani Masthoff en Kim Cramer je mee in hoe zij hun idealen in de praktijk brengen en zo handen en voeten geven aan betekenisvol ondernemerschap. Alle vijf zijn zij lid van The Present 100, waarmee ze samen maatschappelijke projecten ondersteunen en ontwikkelen.

 

 

15:30 – Track Building a Purpose Army
Ivar van der Reep – Zo bouw je een positieve impact strategie – Ivar is co-founder van Generous Mountain en een HR-professional met een passie voor systeemverandering. In zijn sessie leert hij je hoe je van je bedrijf een force for good maakt door purpose in de kern van je organisatie te vermelten. Het moet op iedere plek van je business terugkomen. Van strategie tot cascadering in de organisatie tot leiderschap en cultuur. Ivar laat de route zien in jouw organisatie en je komt naar buiten met de eerste stappen van je eigen positieve impact strategie.

 

15:30 – Track AI as a force for good
Kyden (voorheen: Kirkman Company) – AI as a force for good: 
Kyden helpt al ruim 10 jaar organisaties verduurzamen. In deze workshop leer je hoe je AI op een verantwoorde manier kunt implementeren in jouw werkcontext. We zullen samen werken aan het creëren van bewustzijn rond de mogelijkheden en beperkingen van AI. Verken de ethische dilemma’s, leer best practices en ontwikkel de vaardigheden die nodig zijn om AI op een verantwoorde en effectieve manier te integreren in jouw werk.

 

15:30 – Track Strategy
Hugo Suidman – Hoe een purpose gedreven leider de onvermijdelijke groeipijnen overwint: 
Hugo is co-founder van ForChiefs, sidekicks voor de purpose-, leiderschaps-, en strategievragen van C-Level management. In zijn sessie behandelt hij de 5 grootste groeipijnen die hij aantreft bij managers die hun organisatie leiden op deze purpose reis en hoe zij deze ongemakken kunnen transformeren naar brandstof voor de versnelling.

 

15:30 – Track AI as a force for good
Mike Odenhoven – Tech voor zichtbare verandering: 
Mike is co-founder van Sumthing, een digitaal platform waar mensen samenkomen om de natuur te herstellen en de voortgang op de voet te volgen. in zijn sessie neemt hij je mee naar de ontstaansgeschiedenis van Sumthing. Al snel besef je dat, mede dankzij A.I, natuurherstel een nieuwe vorm heeft gekregen. Behalve een prachtige purpose, zijn ze steward owned. Je bent getuige van een prachtig purpose gedreven bedrijf dat een solide businessmodel heeft om bij te dragen aan een betere wereld. Wil je weten hoe de bedrijven van de nieuwe economie eruitzien, dan moet je hierbij zijn.

 

15:30 – Track Building a Purpose Army
Marcella Simons – Hoe creëer je grootschalige impact in een tijdsbestek van twee jaar?: 
Marcella Simons, Director van stichting People for People, onthult in haar sessie hoe hun collectief binnen twee jaar de grootste ondernemers van Nederland (bunq, Bird en Picnic) heeft verenigd en geactiveerd om wereldwijd impact te realiseren voor mensen die gedwongen hun huis moeten ontvluchten. Ontdek hoe ze met hun innovatieve werkwijze weten te breken met conventies, grootschalige acties implementeren en de menselijkheid terugbrengen in crisisrespons.

16:10 - Uitreiking van de Purpose Award

Jaap Korteweg ©Picasa 600 x 800 460x614.jpg uai

16:20 - Jaap Korteweg - Van de Vegetarische Slager naar kaas zonder koe: over zijn lessen op zijn missie "alle dieren uit de voedselketen".

Jaap vertelt hoe je innoveert op de weg naar meer purpose.

Ralph e1709049054828 uai

16:50 - Afsluiting door Ralph Zebregs (founder Purpose Day)

17:00 - Netwerkborrel

18:00 - Einde