000 days 00 hours 00 minutes 00 seconds

Purpose Day XL 2023 staat in het licht van de transitie naar een purpose gedreven economie. Met Yvette Watson als dagvoorzitter, vertellen Paul Polman, Ruud Veltenaar, Bart Nollen, Hajar Yagkoubi, Liesbeth Mol, Michel Driessen en vele anderen over de weg die zij met hun organisatie gevolgd hebben om netto positief te worden: een organisatie die meer geeft dan neemt.

40+ sprekers

Leer en laat je inspireren door de verhalen van onze sprekers over purpose leiderschap, visie, tools en activatie.

Netwerken

Wissel ervaringen, toekomstvisies en ideeën uit met vakgenoten, bekenden en andere professionals.

Purpose Fair

Bezoek de Purpose Fair om in gesprek te raken met purpose gedreven aanbieders.

“You can’t win in a world that’s losing”

The road to net positive

Key note speaker Paul Polman geeft zijn visie wat het streven naar Netto Positief betekent. Hajar Yagkoubi gaat met hem in dialoog. Daarnaast leer je van initiatieven als Zem, de auto die meer CO2 opneemt dan uitstoot hoe de nieuwe generatie Netto positief invult. Liesbeth Mol (bestuurslid Deloitte) vertelt over de hobbelige reis die zij doormaken, waarin velen van ons zich zullen herkennen, en hoe ze daarin koershouden. Netto Positief betekent meer teruggeven dan je neemt. Bart Nollen laat ons zien hoe we de impact van de producten en diensten die we verkopen zichtbaar maken. In diverse breakout sessies presenteren onze partners bruikbare tools en aanpakken om de weg naar netto positief in te slaan en daarover te communiceren. Ten slotte zal Ruud Veltenaar de dag samenvatten in een inspirerend en activerend betoog. Dat alles onder bezielende leiding van dagvoorzitter Yvette Watson.

Het programma is opgebouwd rond vijf vragen:

  • Hoe word je Net Positive?
  • Hoe neem je als organisatie met woord en daad de verantwoordelijkheid voor al je stakeholders?
  • Hoe verbindt je purpose en profit in een duurzaam business model?
  • Welke antwoorden hebben de koplopers in de markt?
  • Welke tools kan ik gebruiken om stappen te zetten?

Net positive, een term in het leven geroepen door Paul Polman, gaat over de noodzaak om als organisatie meer aan de wereld te geven dan dat je eraan onttrekt. Dit heeft natuurlijk te maken met duurzaamheid, maar gaat verder dan dat. Het gaat ook over circulariteit, true pricing, verantwoordelijkheid nemen over de hele bedrijfsketen, inclusieve bedrijfscultuur en duurzame business modellen. Daarmee is Net Positive relevant van duurzaamheids- tot HR – managers tot CEO’s die de strategische koers van de organisatie bepalen. Het klinkt als een hele uitdaging om met je bedrijf een positieve impact te hebben op de maatschappij, maar het is dichter bij dan je denkt. Laat je inspireren door het programma en ga met concrete stappen naar huis, zodat ook jij aan de slag kan om de noodzakelijk transitie te maken richting net positive.

Bekijk het programma

Adviesraad

TICKETS

Een ticket voor Purpose Day kost €350 excl. BTW. Ben jij student en wil je graag naar Purpose Day komen? Dat kan! Upload je studentenkaart tijdens het betalingsproces en koop jouw ticket voor slechts €75 excl. BTW.

Koop tickets

Partners

Exposanten

Bekijk alle partners

Koop nu jouw tickets

Koop nu t/m 1 januari jouw kaartjes met €100 early bird korting. De ticketprijs bedraagt nu dus nog €250 excl. BTW en zal vanaf 1 januari €100 duurder worden.

KOOP TICKETS