De Purpose Day award

Wie verdient de Purpose Day Award 2022?

De Purpose Day Award is een aanmoedigingsprijs voor het bedrijf met de meeste purpose, impact, moed én succes van 2022.

Op 15 december 2022 wordt voor de zevende keer de Purpose Day Award uitgereikt. De winnaar krijgt 25.000 euro aan consultancy van Purpose Day Strategies, het consultancy bureau dat verbonden is aan Purpose Day.

Nomineren van bedrijven die de Award verdienen kan tot 10 december 2022 via het formulier onderaan de pagina of door een e-mail te sturen naar [email protected].

De aanmelder van het winnende bedrijf ontvangt een ticket voor Purpose Day XL (t.w.v. 350 EUR).

Purpose Award

Ken jij het bedrijf dat de Purpose Day Award 2022 verdient?

Nomineer deze voor 10 december 2022 en maak kans op een gratis ticket voor Purpose Day XL: The Road to Net Positive.

  Wie wint de purpose day award van 2024?

  De winnaar van de
  Purpose Day Award 2022:
  Lightyear

  WINNAAR VAN DE PURPOSE DAY AWARD 2022: LIGHTYEAR!

  De winnaar van de
  Purpose Day Award 2022:
  Lightyear

  Purpose Day Award 2024

  De afgelopen weken deelden we de verhalen van de 10 bedrijven die op de longlist stonden voor de Purpose Day Award 2024 op onze LinkedInpagina. Na lang beraad hebben we nu een shortlist samengesteld van deze 5 bedrijven:

  De Jonge Psychiater – D/DOCK – Socialdebt – Noorderwind – Sumthing

  Van harte gefeliciteerd!

  ‘De Purpose Day Award wordt uitgereikt aan bedrijven die betekenisvol zijn, vol van purpose, lef tonen in ondernemerschap, die oog hebben voor duurzaamheid, gezond zijn van binnen als naar buiten – dat betekent voor ons dat het bedrijf eerlijk en oprecht is naar medewerkers – en als oog hebben voor de samenleving, innovatief zijn en bol van creativiteit staan.’

  Hoe nu verder? Deze shortlist wordt deze week voorgelegd aan de oud-winnaars van de Purpose Day Award zoals Yumeko The Dutch Weed Burger Koninklijke Auping Verstegen Spices & Sauces die samen met het team van Purpose Day de 5 bedrijven bekijken, omdraaien, onderzoeken en toetsen.

  Alle verhalen van de bedrijven op de longlist en shortlist kun je trouwens lezen op onze Linkedpagina Purpose Day, maar de komende weken voor Purpose Day – 18 april in Eindhoven – zullen we zeker de bedrijven op de shortlist nog eens voor het voetlicht zetten.

  Purpose award

  De award wordt jaarlijks uitgereikt en heeft als doel erkenning geven aan een veelbelovende purpose-volle onderneming.

  Purpose

  Wat is de bijdrage van de onderneming aan een maatschappelijke uitdaging?

  Impact

  Hoe groot is je maatschappelijke impact nu en welke impact verwacht je in de toekomst te hebben?

  Moed

  Hoeveel moed toont de onderneming om zijn bestaansrecht te claimen Moed in de zin van: doorzettingsvermogen, flexibiliteit en risicobereidheid.

  Succes

  Zijn de eerste stappen van succes aantoonbaar?

  Volg onze (purpose) journey!

  2021 - Yumeko

  Yumeko breekt een lans voor het gebruik van bio katoen. Naast een eigen collectie beddengoed van bio katoen, voelt ze de verantwoordelijkheid om de hele productieketen deze omslag te laten maken.

  2020 - Koninklijke Auping

  Koninklijke Auping waar Jan-Joost Bosman en zijn team de moed hebben gehad - ondanks een stevige competitieve concurrentie - een volledig circulair matras op de markt te brengen.

  2019 - Verstegen Specerijen

  Verstegen Specerijen, het bedrijf van Michel Driessen dat een optimaal beleid voert naar de toeleveranciers, een waardig bestaan voor de boeren en hun gezinnen wereldwijd.

  2018 - Stegeman

  Stegeman waar Remco Kok met zijn team de moed had om een 160 jaar oude strategie om te buigen voor een 50% vegetarische productlijn.

  2017 - CRDL Cradle

  CRDL Cradle - een muziekinstrument dat door aanraking zo nauw contact mogelijk maakt met mensen die moeite hebben met communicatie zoals bij dementie.

  2016 - The Dutch Weed Burger

  Mark Kulsdom met zijn The Dutch Weed Burger. Zijn bedrijf is onlangs onderdeel geworden van het wereldwijde Live Kindly Collective.

  Volg onze (purpose) journey!