De Purpose Day award

De Purpose Day Award is een prijs die we als organisatie geven aan bedrijven die het begrip ‘purpose’ echt weten in te vullen met een betekenisvol beleid en een ethisch handelen in deze wereld. Er zijn vele uitdagingen om als bedrijf én je weg authentiek en met heldere principes te volgen én staande te blijven in een ingewikkeld economisch klimaat. Gelukkig weten steeds meer bedrijven dat ze er niet enkel zijn om financiële waarde te creëren. Wat is je bijdrage? Hoe kun je duurzaam zijn? Waar betrek je mensen bij? Wat laat je achter en waar streef je naar?

Purpose Award

Purpose award

De award wordt jaarlijks uitgereikt en heeft als doel erkenning geven aan een veelbelovende purpose-volle onderneming.

Purpose

Wat is de bijdrage van de onderneming aan een maatschappelijke uitdaging?

Impact

Hoe groot is je maatschappelijke impact nu en welke impact verwacht je in de toekomst te hebben?

Moed

Hoeveel moed toont de onderneming om zijn bestaansrecht te claimen Moed in de zin van: doorzettingsvermogen, flexibiliteit en risicobereidheid.

Succes

Zijn de eerste stappen van succes aantoonbaar?

Purpose Award

Winnaar purpose day
Award 2021 Yumeko

1. Yumeko heeft een bewezen formule en slaat echt aan bij consumenten. De purpose van het hele bedrijf staat gegrift in hun DNA.

2. Yumeko neemt de verantwoordelijkheid voor de hele keten; door boeren te ondersteunen in India en hen te helpen om te schakelen naar biologisch katoen te verbouwen laat Yumeko zien dat alles telt in het product op de markt brengen.

3. Yumeko is duidelijk voorloper in de markt, maar zet zich in om de hele industrie te helpen die omslag te maken. Juist samen maken we de wereld schoner, beter en duurzamer.’

De voorgaande jaren

Purpose Day Award 2019 Michel Driessen Versten Spices & Sauces

Verstegen Spices & Sauces kreeg de Purpose Day Award in 2019 uitgereikt en CEO Michel Driessen kon er niet bij zijn, maar stuurde wel een dankwoord via een filmpje.

Bekijk
Purpose Day Award 2020 Jan-Joost Boasmn CEO Koninklijke Auping

De uitreiking van de Purpose Day Award 2020 aan CEO Jan-Joost Bosman, CEO van Koninklijke Auping ging via een video verbinding.

Bekijk

2016

Mark Kulsdom met zijn The Dutch Weed Burger. Zijn bedrijf is onlangs onderdeel geworden van het wereldwijde Live Kindly Collective.

2017

CRDL Cradle – een muziekinstrument dat door aanraking zo nieuw contact mogelijk maakt met mensen die moeite hebben met communicatie zoals bij dementie.

2018

Stegeman waar Remco Kok met zijn team de moed had om een 160 jaar oude strategie om te buigen voor 50% een vegetarische productlijn.

2019

Verstegen Specerijen, het bedrijf van Michel Driessen dat een optimaal beleid voort naar de toeleveranciers, een waardig bestaan voor de boeren en hun gezinnen wereldwijd.

2020

Koninklijke Auping waar Jan-Joost Bosman en zijn team de moed hebben gehad – ondanks een stevige competitieve concurrentie – een volledig circulair matras op de markt te brengen.

2021